Miten saat hyvät henkilökuvat työntekijöistäsi, kuvaukseen valmistautuminen!

Henkilöstökuvaukseen kannattaa aina miettiä ohjeet valmiiksi, jotta jokainen kokee tulleensa kuvatuksi asianmukaisesti. Myös nettisivut kiittävät, kun kuvat ovat yhdenmukaiset. Mieti ennen henkilöstökuvausta ainakin seuraavat asiat.

Millaisella taustalla kuvat otetaan. Halutaanko kuvata studiossa, asiakkaan tiloissa vai miljöössä. Pitääkö kuvauspaikka varata erikseen ja kuka sen varaa.

Jos kuvataan studiossa, kannattaa miettiä, minkä väristä taustaa käytetään. Tässä kohtaa kannattaa tarkistaa kuvaajalta vaihtoehdot. Mikäli kuvataan asiakkaan tiloissa, on hyvä miettiä mikä on sopiva kohta kuvata, jotta tausta on halutunlainen. Kannattaa huomioida taustassa näkyvät tasot, hyllyt jne., kuva paljastaa kaiken.

Lisäksi voi miettiä haluaako ohjeistaa työntekijöitä esimerkiksi vaatetuksen suhteen. Jos vaikkapa kuvataan mustalla taustalla ei välttämättä kannata pukeutua mustaan (ellei siitä erikseen haluta tehokeinoa).

Muista ehostus! Katso, että vaatteesi ovat siistit, hiukset kammattu ja huulet punattu. Vaikket käyttäisi huulipunaa, kurkkaa peilistä, että sieltä näkyy kuvattavan kaunis tai komea henkilö! Ehostuksen puute sitä vastoin näkyy kuvissa selvemmin. Myös kampaa kannattaa käyttää ennen kameran eteen menemistä.

Kuvaustilanteeseen vaikuttaa myös pitkälti yhteistyö valokuvaajan kanssa. Ammattitaitoinen valokuvaaja osaa ohjata jännittävää kuvattavaa rentoutumaan ja tuomaan kuvattavan itsensä näköisiä laadukkaita kuvia. Eli, kuvaustilanteen ei tarvitse olla jäykkä vaan se voi olla myös hauska ja kiva kokemus.

LUE MYÖS:

Kannattaako henkilöstökuvien ottaminen ja lisääminen nettisivuille?

Millainen on hyvä henkilöstökuva?

Muoto Median muut blogikirjoitukset